Kryptoemisjon

Kryptovaluta er digital valuta som kun finnes på internett. Du kan ikke ta eller kjenne på en digital valuta, men kun se den på en datamaskin eller på en telefon. Valutaen bruker kryptering for å sikre kommunikasjon. Valutaen kan brukes til veldig mange forskjellige formål, hvor den også kan brukes som en måte å samle inn penger på til deg som grunder. Innsamling av penger ved hjelp av kryptoemisjoner kalles også sharefunding.

Fordeler ved en kryptoemisjon

Kryptoemisjoner er mer demokratisk. Emisjonene hjelper alle selskaper som ønsker penger. Du slipper å gå til banker eller investorer, som tar mange måneder og mye ressurser. Et annet viktig og demokratisk perspektiv er at du og jeg kan ta del i muligheter som kan gi veldig god fortjeneste. Tilgangen til de gode investeringsprosjektene var ofte tidligere forbeholdt de store gutta. De hadde nettverket og de tjente gode penger. Nå kan hvem som helst være med på eventyrlige reiser. Vi leser om Bitcoin investorer og Ripple investorer som har tjent millioner og milliarder. Fantastisk.

Enorme profittpotensialer er et annet aspekt av kryptoemisjoner. Da investeringene ofte er små per enhet så kan du være med på ekstreme verdiøkninger. Grunnen til disse ekstreme økningene er fordi du investerer i ICO veldig tidlig. Du kommer deg inn helt fra starten av når selskapene ikke har store verdier. På denne måten er du med på hele verdiøkningen. IOTA er et eksempel på en valuta som har økt mer enn 100.000%. Det er helt sprø tall og forteller om hvor mye penger man kan tjene ved å investere veldig lite. Du kan da fint bruke 100 kroner eller 1000 kroner for å være med på en mulig reise. Det du investerer er så lite at du kan ha råd til å tape det. For selskapet er mange av de små investeringene som gjør at selskapet kan levere det de har lovet. Selskapet kan da øke verdien som du tar del i.

Utfordringer

Det finnes flere utfordringer ved kryptoemisjoner. En av disse er mangelen på reguleringer. Det er ingen kontroll på hvem som kan utstede emisjoner, hvordan dette bør gjøres og hva slags krav som må stilles til dokumentasjonen. Dette gjør at råtne epler kan utnytte folks interesse for dette og sette opp prosjekter som ikke holder mål. Prosjektene er i realiteten svindler for å få mest mulig penger til folk flest. Mange av emisjonene mangler produkter som faktisk fungerer. Det er vanlig at selskapet skriver en whitepaper for å forklare hva selskapet ønsker å gjøre, hva token bidrar til og hva som er forretningsmodellen. Her er det ikke noen aktivitet ennå. Selv om det ikke er mye aktivitet kan du fortsatt trekke til det ekstremt store beløp. Tezos er et selskap som ønsker å lage et økosystem for bedre sikkerhet i smarte kontrakter. Når de avsluttet sin kryptoemisjon hadde de samlet inn 252 millioner dollar. Det er helt utenkelig i et vanlig marked.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *